мета

Будь-яка діяльність вимагає чіткої мети та добре видимого горизонту дій. Завданнями Національної Федерації Еірсофту України є популяризація страйкболу, еірсофту, спідсофту в якості видів спорту та дозвілля в Україні. Шлях до цього лежить через формальну легалізацію нашого хобі та визнання його на державному рівні (за аналогією з іншими країнами Європи та Америки). Західний досвід показує, що страйкбольна зброя виступає чудовим тренажером для військових та інших силовиків, а деякі її зразки офіційно взято на озброєння, наприклад, Берегової охорони США в якості тренувальної зброї. Ми прагнемо втілити такий досвід в Україні, тому вже зараз співпрацюємо з окремими військовими частинами та вищими навчальними закладами, що навчають майбутню еліту армії та поліції.

Основними напрямками нашої роботи на сьогодні є:

  • Організація і проведення спортивних та дозвільних змагань;
  • Організація і проведення тактичних тренувань для військових, бійців НГУ працівників МВС, СБУ, ДСНС та інших;
  • Розробка та втілення на всій території України єдиних правил еірсофту, спідсофту та страйкболу, інтегрованих у міжнародну систему таких правил;
  • Налагодження співпраці з особами та організаціями, чия діяльність пов`язана з тактичними тренуваннями, еірсофтом, спідсофтом та страйкболом;
  • Створення інститутів та органів арбітражу страйкбольних змагань;
  • Підготовка професійних еірсофт-тренерів;
  • Співпраця з органами влади, установами та організаціями, ЗМІ та блогерами з метою розвитку та державного визнання нашого хобі.

Звісно, кінцевою метою є фізичне і моральне виховання нового покоління в духові патріотизму та взаємоповаги. Страйкбол не дарма звуть «грою друзів» – ми бачимо великі перспективи цього дозвілля для згуртування молодих українців та українок. А навички, отримані у ігровому бою, ніколи не будуть зайвими в умовах сучасного нестабільного світу.