заходи безпеки на страйкболі

Окуляри – базовий захист

Страйкбол, еірсофт та спідсофт – травмонебезпечні види дозвілля. Саме тому на полігоні заборонена присутність осіб до 18 років, а в комплекті спорядження обов`язковими є захисні балістичні окуляри. Правила страйкболу не регламентують типи захисту таких окулярів, але ми наполегливо рекомендуємо використання захисту військових стандартів – MIL-PRF-31013, MIL-DTL-43511D, MIL-PRF-32432, MCEPS GL-PD 10-12. В крайному випадку достатній захист для ваших очей забезпечать промислові захисні окуляри стандартів ANSI Z87.1 та CE EN 166. Але покладатися на один лише стандарт захисту не варто – підберіть такі окуляри, що захищають очі зусібіч, не залишаючи відстані між шкірою та блістером/лінзою більш ніж 3 мм. Будь-які окуляри (навіть сертифіковані) перевіряються до гри шляхом пострілу в упор в блістер з приводу чи спрінгової гвинтівки. Тільки за фактом такої перевірки ви можете бути на 100% впевненими у класі захисту.

Захист обличчя

Сітчасті маски не є обов`язковими для носіння, але ми радимо їх використовувати для захисту шкіри обличчя та зубів, адже потужності сучасних електропневматичних гвинтівок з лишком вистачає, щоб лишити вас голлівудської посмішки. Такі маски не мають конкретних сертифікованих стандартів, тому можуть обиратися гравцем на власний розсуд, користуючись здоровим глуздом.

Рукавиці, шоломи, наколінники, ЗІБЗ

Також не належать до необхідного комплекту спорядження для гри, але зменшують шанси ігрового травматизму, адже більшість полігонів являють собою закинуті споруди. Гравець може впасти, наштрикнутися на оголені рештки арматури, порізатися битим склом тощо. Захисні тактичні рукавиці бережуть кисті від порізів, ударів, опіків та вкрай болючих потраплянь куль. Ми радимо не нехтувати цими засобами індивідуального захисту для максимальної комфортного та безпечної адаптації у хобі.

Базова техніка безпеки на полігонах

Звісно, техніка безпеки має розпочинатися з підготовки полігону до гри:

  • Розмітки ігрової частини та неігрового табору, стоянки авто. Перебування в неігровій зоні із зарядженим приводом та під`єднаним акумулятором суворо забороняється.
  • Виявлення потенційно небезпечних місць (відкриті люки, вирви, ями) та обгородження їх кіперною стрічкою або іншим доступним способом.
  • Інструктаж всіх новоприбулих з правил техніки безпеки та обов`язкове хронографування ігрової зброї (таблиця відповідності потужності зброї).
  • Перевірка ігрової піротехніки (особливо саморобної!) на відповідність ДСТУ 4105-2002: ВИРОБИ ПІРОТЕХНІЧНІ ПОБУТОВІ, або принаймні формальної відповідності потужності піротехнічного заряду побутовій петарді “Корсар-4” з рівнем гучності вибуху до 120 Дб.
  • Перевірка спецзасобів на відсутність у гравців димів РДГ-2Х і РДГ-2П або РДГ-2Б) у яких вийшов термін придатності або маються ознаки порушення умов зберігання.
  • На більшості ігор забороняється використання ліхтарів з режимом миготіння, т.з. “стробоскоп”.

Будь-який гравець, що виходить з ігрової зони у неігрову має обов`язково розрядити свою зброю, тримаючи її під кутом не менше 45 градусів у сторону ігрової зони, після чого відімкнути магазин, витягти елементи живлення з електропневматичного автомата та поставити зброю на запобіжник. Навіть у цьому випадку недопустимо направляння ігрової зброї в сторону людей, натискання на спусковий гачок навіть розрядженої зброї.

ГО «Національна Федерація Еірсофту України» попереджає!

Недотримання техніки безпеки на страйкбольних заходах – це не тільки шлях до “бану”, недопуску на подальші ігри й тренування. Це шлях до каліцтва людей, зокрема й незворотного. Всі ризики за недотримання правил безпеки на полігоні несе на собі сам гравець, тож відповідальність у випадку трагічної ситуації лежатиме саме на вас! Зайвий привід задуматись – чи варте нехтування безпекою здоров`я знайомих та відповідальності перед Законом.

(+18) Техніка безпеки пишеться кров`ю, аби потім вона не лилася!

Техніка безпеки на страйкболі
Техніка безпеки на страйкболі
Техніка безпеки на страйкболі