Командоутворення

Страйкбол – хобі, яке неможливе без командної взаємодії. Базований на аналогах бойових зіткнень з військової справи, він вимагає не тільки співпраці та взаємопідтримки окремих людей, ланок, груп але й навіть команд між собою. На ігровому полі бою суперники мають власні «бойові» ролі – кулеметники, штурмовики, снайпери, гранатометники, мінери тощо. Кожен з цих класів у бойовій взаємодії не може бути вичерпним і доповнюється бойовими можливостями іншого. Необхідність сформувати тактику та стратегію гри вимагає наявності командирів, тімлідерів, гравців штабу. Майже кожна команда має свою спеціалізацію – хтось добре знається на лісі, а хтось чудово штурмує будівлі на урбан-полігоні. На великих ігрових проєктах такі команди доповнюють одна одну. Тільки у щонайактивнішій взаємодії можлива перемога!

Командоутворення очима Національної Федерації Еірсофту України

Згідно з правилами страйкболу, прийнятими більшістю командирів українських команд у 2020 році, командою є добровільне об`єднання гравців від 4 осіб. Станом на 2023 рік команд, що задекларували своє створення в Україні нараховувалося понад 400 штук. Але серед них – як поодинокі гравці, так і об`єднання на стадії переформатування, неігрові колективи, або ж такі, що ніяк себе не виявляють у житті спільноти. Тож реальна кількість команд з активними гравцями нами оцінюється в не більше ніж у 200 штук. Хоча й це – досить багато!

На нашу думку, створення страйкбольної команди – це важливий крок з низки причин:

  • Зростання індивідуальної та колективної ефективності на полігоні;
  • Можливість колективного обстоювання своїх інтересів;
  • Можливість проведення власних ігрових проєктів;
  • Перехід від позиції «стороннього спостерігача» до активного учасника спільноти.

Де шукати собі команду?

Досвід показує – найефективнішими командами, що отримують максимум задоволення від гри, є колективи друзів (звідси, до речі, й жаргонна назва страйкболу «гра друзів»). Друзі відчувають одне одного, знають можливості кожного гравця і формують свою тактику, відштовхуючись від них. Саме тому ми радимо починати процес формування команди не на полігоні зі сторонніми людьми, а згуртовуючи навколо себе друзів та колег. Саме тоді страйкбол набуває значення не тільки колективного відпочинку, але й зв`язує колективи, виявляє природніх лідерів, дозволяє подивитися на знайомих людей під новим кутом в майже бойовій ситуації. UNAF пропагує командоутворення серед робочих колективів – це гарний спосіб для керівників бізнесу, HR та СЕО «підтягти» команду взаємодію, вирішити частину проблем у спілкуванні та просто дати співробітникам «випустити пару» у тактичній активній мілітарній грі.

Якщо ви хочете створити страйкбольну команду, але не знаєте з чого почати – зверніться до нашого представника у вашому місті або скористайтеся контактами, вказаними на цьому сайті.